Jag är 25 år men känner mig mer som 15. Eller, okej, kanske inte 15, men jag känner mig i alla fall långt ifrån vuxen. Exakt när man blir vuxen är ju svårt att svara på, men det finns ju helt klart saker som ger mer vuxenpoäng än andra. Som att skaffa barn till exempel, eller köpa hus. Jag har inget av det i dagsläget. Jag har däremot köpt en bostadsrätt, och får väl ses som aningen mer vuxet än att hyra en lägenhet i alla fall? Hur som helst så har jag bestämt mig för att göra en sak som jag tror ger mig lite fler vuxenpoäng.

Det är nämligen så att jag ska köpa nya köksluckor. Och det är inte bara så att jag ska handla hem några platta paket från möbelvaruhuset, utan jag ska kontakta ett företag som gör hembesök där man får tips och råd om vad som passar och vad som är inne, och man får titta på prover på luckor och handtag hemma i sitt eget kök. Dessutom kan man få sina köksluckor specialtillverkade för att passa ens befintliga stommar. Mälarkök heter företaget som gör det här, och det var faktiskt en vän till mig som rekommenderade dem (ännu fler vuxenpoäng?).

Det ska faktiskt bli riktigt roligt att få ett snyggare kök, och jag märker att jag börjar bry mig mer om sådant ju äldre jag blir. När jag var yngre struntade jag i hur det såg ut eller om det var städat eller vilka möbler jag hade – så länge kylskåpet var fyllt med det viktigaste så var jag nöjd. Men nu tycker jag som sagt att det känns viktigt att ha ett fint hem, och det gäller både inredningen och att det ska vara fräscht och städat. Okej, jag kanske inte är någon städguru än, men det är stor skillnad mot förut!