När man flyttar hemifrån brukar man tycka att det är skönt att man slipper mycket av det som man var tvungen att göra när man bodde hos föräldrarna. Man struntar i att bädda sängen, man är inte så noga med städningen och man äter hellre från papperstallrikar än ställer sig och diskar. Vissa saker tar man dock med sig från sin uppväxt, och en sak som jag har varit noga med ända sedan jag flyttade hemifrån (vilket nu är ett bra tag sedan) är att alltid sätta påsklämmor på brödpåsarna.

Jag förstår liksom inte varför man inte skulle göra det? Jag vill ha färskt bröd, gärna längre än en dag, och jag minns att jag inte kunde fatta hur mina kompisar kunde låta brödpåsen ligga öppen eller i bästa fall lite halvt ihopsnurrad. I det avseendet är jag väldigt lik min mamma, men det är bara positivt tycker jag. De av mina vänner som inte stängde brödpåsen ordentligt hade oftast vuxit upp med föräldrar som gjorde likadant, och det är nästan ännu svårare att förstå att det också finns vuxna som misshandlar bröd på det viset.

klämmor från weloc

Jag är i alla fall helt såld på klämmor och det kommer jag alltid att vara. Det är inte bara brödpåsen som har klämma hos mig utan även andra typer av förpackningar, som till exempel tetraförpackningar som inte går att försluta (vem uppfann den dåliga idén?), och till fryspåsar är de ju suveräna. Anledningen till att jag skrev ett blogginlägg om påsklämmor är för att jag precis har beställt nya klämmor härifrån, från WeLoc som är originalet som alla andra är klämmor är kopior av. De har överlägset högst kvalitet och är till och med så smarta att de återfår sin ursprungliga form om man kör dem i diskmaskinen. Andra klämmor blir lätt slappa och felformade så att de inte håller tätt, men de här WeLocs klämmor har alltså inte det problemet.